Het schilderen van bepaalde oppervlakken heeft vaak een decoratieve functie. Uw gevel schildert u bijvoorbeeld omdat u wil dat uw pand een mooie uitstraling heeft. Toch heeft schilderen niet altijd een decoratieve functie. Soms heeft het ook als functie om het materiaal dat u beschildert te beschermen tegen slijtage. Uw trap schilderen is daar een voorbeeld van. Doordat er veel over een trap heen wordt gelopen slijt het materiaal snel en na verloop van tijd ziet uw trap er niet meer uit. Uw trap schilderen creëert een beschermlaag die uw trap beschermt tegen slijtage.

Trap schilderen

Het schilderen van een trap is een behoorlijke klus. U hebt zeer sterke verf nodig en zult aardig wat geduld moeten hebben. Daarnaast zult u het veel regelmatiger moeten doen als bijvoorbeeld het verven van een deur aangezien er over het algemeen veel over een trap heen wordt gelopen. Wanneer u over weinig tijd, zin of vakkundigheid beschikt om het schilderwerk zelf te doen kunt u het altijd door een professional laten doen. De schilders van Schilder Amsterdam hebben al talloze trappen en trappengaten geschilderd en weten precies hoe ze het schilderen van een trap aan moeten pakken.

Twee keer in de grondverf

Wanneer u toch besluit om de trap zelf te schilderen zorg dan dat u de trap twee keer in de grondverf zet. Aangezien er veel over een trap heengelopen wordt is deze dubbele laag grondverf hard nodig. Zorg er ook voor dat u altijd een ronde kwast gebruikt. Door het gebruik van een ronde kwast kunt u veel preciezer werken. Wanneer u de trap nog wilt kunnen gebruiken terwijl u aan het schilderen bent is het verstandig om de treden om en om te schilderen. Door de treden om en om te schilderen kunt u nog steeds naar beneden lopen terwijl de natte treden opdrogen.

Offerte opvragen

U wil uw trap laten schilderen door Hofmeester Schilder? Vraag een offerte aan of neem contact op!

Enkele reacties van klanten waar we trots op zijn!
“Inmiddels heb ik al verschillende zakelijke schilderklussen ondergebracht bij Hofmeester. Zij werken nog via het afspraak is afspraak principe.”

(Amsterdam)

John de Goede
“Ons huis was toe aan een opknapbeurt. Samen met Hofmeester hebben wij een nieuwe kleur op de muur laten aanbrengen. Het is weer fijn thuiskomen!”

Amstelveen

Sandra Koopman
“Wij hebben ons door Hofmeester laten adviseren op het gebied van kleur en type verf. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Echte vakmensen met een passie voor hun werk. Waar vind je die nog?”

(Amsterdam)

Petra Veldhuis
Direct antwoord op al uw vragen?
Neem gerust contact met ons op!