Steeds vaker wordt VCA-certificering van uitvoerende bedrijven gevraagd door Nederlandse opdrachtgevers in onder andere de elektrotechniek-, bouw-, en overige technische sectoren, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, schilderen en transport. Maar betekent het precies?

Waar staat VCA voor?

VCA is de afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Anders dan de naam doet vermoeden, is het veel meer dan een checklist. Het is inmiddels een veelzijdige internationale norm met een bijhorend certificatiesysteem. Het programma toetst en certificeert dienstverlenende bedrijven op hun VGM-beheersysteem. Het VCA-certificatiesysteem wordt beheerd door het uitvoerend orgaan van de onafhankelijke Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV), dat weer onder toezicht staat van de Raad voor Accreditatie (RvA). Deze instelling toetst en oordeelt over de vervulling van de eisen van de VCA door het bedrijf. Een positieve beoordeling levert een VCA-certificaat op dat drie jaar geldig is. Om er zeker van te zijn dat het bedrijf continu aan de eisen voldoet, voert het RvA jaarlijks een verificatie-audit uit.

Schildersbedrijf Hofmeester is VCA gecertificeerd!

Schildersbedrijf Hofmeester is een VCA- gecertificeerd bedrijf dat gebruik maakt van moderne materialen om de veiligheid van u en onszelf zo goed mogelijk te waarborgen. Als erkend schildersbedrijf bent u als opdrachtgever altijd verzekerd van kwaliteit schilderwerk met de beste garanties.

Enkele reacties van klanten waar we trots op zijn!
“Inmiddels heb ik al verschillende zakelijke schilderklussen ondergebracht bij Hofmeester. Zij werken nog via het afspraak is afspraak principe.”

(Amsterdam)

John de Goede
“Ons huis was toe aan een opknapbeurt. Samen met Hofmeester hebben wij een nieuwe kleur op de muur laten aanbrengen. Het is weer fijn thuiskomen!”

Amstelveen

Sandra Koopman
“Wij hebben ons door Hofmeester laten adviseren op het gebied van kleur en type verf. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Echte vakmensen met een passie voor hun werk. Waar vind je die nog?”

(Amsterdam)

Petra Veldhuis
Direct antwoord op al uw vragen?
Neem gerust contact met ons op!