Heeft u houtrot geconstateerd in een van uw houtwerken? Houten kozijnen en deuren kunnen snel het slachtoffer worden van houtrot. Het is dan van belang dat u hier op tijd iets aan doet. Voor het repareren van houtrot geldt namelijk: hoe eerder, hoe beter. Houtrot kan er namelijk toe leiden dat uw een geheel kozijn of deur moet vervangen, tegen soms hoge kosten. Hofmeester Schilders heeft jarenlange ervaring met houtrot repareren op allerlei houten onderdelen in woningen in Amsterdam en omgeving.  

De oorzaken van houtrot

Het vervelende aan houtrot is dat het vaak heel langzaam ontstaat en pas zichtbaar wordt wanneer het zich al vrij ver heeft ontwikkeld. De grootste oorzaak van houtrot is vocht. Wanneer vocht zich in het hout weet te trekken wordt dit een broeiplaats voor schimmels. Deze schimmels zullen zich langzaam maar zeker uitbreiden en zorgen voor rottend hout.

Houtrot voorkomen

Het beste is natuurlijk om houtrot te voorkomen. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is zodat vocht hier niet in kan blijven.

Hiernaast is het tevens van belang dat de ruimte goed afgesloten is tegen vocht. Denk hierbij aan lekkages, losse naden of glaswerk dat onjuist bevestigd is. Mocht u een lek constateren in uw woning is het aan te raden om direct uw houtwerk te controleren.

Houtrot Repareren

Wij gebruiken verschillende producten bij houtrot repareren. Nadat wij de situatie hebben bekeken kunnen wij oordelen over welk reparatiemiddel het best geschikt zal zijn en welk herstelproces er gehanteerd zal worden. Ieder houtwerk is natuurlijk uniek. Hofmeester Schilders beschikt over de apparatuur om elk type houtrot in ieder houtwerk te herstellen tot in zijn voormalige staat.

Een afspraak maken

Maak direct een afspraak voor het aanpakken van houtrot in uw woning of pand.

Enkele reacties van klanten waar we trots op zijn!
“Inmiddels heb ik al verschillende zakelijke schilderklussen ondergebracht bij Hofmeester. Zij werken nog via het afspraak is afspraak principe.”

(Amsterdam)

John de Goede
“Ons huis was toe aan een opknapbeurt. Samen met Hofmeester hebben wij een nieuwe kleur op de muur laten aanbrengen. Het is weer fijn thuiskomen!”

Amstelveen

Sandra Koopman
“Wij hebben ons door Hofmeester laten adviseren op het gebied van kleur en type verf. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Echte vakmensen met een passie voor hun werk. Waar vind je die nog?”

(Amsterdam)

Petra Veldhuis
Direct antwoord op al uw vragen?
Neem gerust contact met ons op!